For de fleste klinger ordet “rodbehandling” som en behandling, man helst vil undgå at skulle igennem. Og netop det er faktisk muligt, hvis du følger de råd, vi giver dig, når du kommer i vores klinik. 

Hos Tandlægerne i Skibby har vi mange års erfaring med succesfuldt at vejlede i, hvordan den enkelte får den mest optimale mundhygiejne og passer på sine tænder og dermed i sidste ende undgår en rodbehandling.

 

Hvorfor bliver en rodbehandling nødvendig?

Inden vi dykker ned i, hvad du skal gøre for at undgå en rodbehandling, vil vi starte med at se på, hvorfor en rodbehandling kan blive den nødvendige løsning.

Det kan den, hvis du har bakterier i en tand, og der opstår karies. Det er det, de fleste kender som, at man får hul i en tand. Hvis du går for længe med et hul i tanden uden behandling, kan det udvikle sig til betændelse i tandens nerve.

Det kan give mange smerter, hvis nerven bliver blottet, mens du – hvis nerven er død – ikke vil opleve smerter. Men uanset hvad er det nødvendigt at få en rodbehandling. 

 

Rodbehandling

Hvordan kan jeg undgå en rodbehandling?

For at undgå at komme dertil er det vigtigt, at du går til tandlægen med jævne mellemrum. Det er nemlig ikke altid tilfældet, at du vil opdage karies selv – men det vil en af vores tandlæger. 

Og det kan ske allerede i den begyndende fase, hvilket gør, at du slipper for, at bakterierne udvikler sig yderligere, og at du dermed står over for en rodbehandling.

Vores bedste råd til dig, der gerne vil undgå en rodbehandling, er derfor: Mød op til de rutinemæssige tandtjek, du bliver kaldt ind til, så vi sammen kan forebygge karies. Og i mellemtiden skal du naturligvis opretholde en god mundhygiejne med alt, hvad der hører sig til af grundig tandbørstning og flittig brug af tandtråd.

 

Hvad koster en rodbehandling?

Når du har en optimal mundhygiejne i det daglige og skaber en grobund for sunde tænder, sparer du penge ved at undgå kostbare behandlinger. 

Men hvad koster en rodbehandling egentlig? Det kan være svært at give en nøjagtig pris eller endda et overslag, for det afhænger blandt andet af graden af infektion. Derudover afhænger det af behandlingens omfang, som er en vurdering, vi først kan lave, når du er mødt op i vores klinik.

Du er altid velkommen til at kontakte Tandlægerne i Skibby, hvis du ønsker at høre om mulighederne for behandling, og så kan vi tage en uforpligtende samtale om forløb og priser.

FAQ

Hvordan kan man undgå en rodbehandling?

For at undgå en rodbehandling kræver det, at du har en god rutine med at børste dine tænder og bruge tandtråd, så der ikke opstår karies. Derudover bør du gå til regelmæssige tandlægetjek.

Hvorfor er det vigtigt at møde op til regelmæssige tandlægetjek?

Hos Tandlægerne i Skibby vil du blive indkaldt til rutinemæssige tandtjek, som det er vigtigt at møde op til. Tandlægen kan nemlig opdage huller i tænderne, som du ikke altid selv kan mærke.

Hvornår er rodbehandling nødvendig?

En rodbehandling kan blive nødvendig, hvis du har fået et hul i tanden. Det kan udvikle sig til betændelse i tandens nerve, og så bliver en rodbehandling løsningen.