FAQ

På denne side finder du svar på en række af ofte stillede spørgsmål, vi modtager fra vores patienter og som vi ofte møder i vores praksis. Det er vores mål at sikre, at du er godt informeret og føler dig sikker – før, under og efter dit besøg hos os. Fortsæt med at læse for at finde svar på dine spørgsmål og få en bedre forståelse af, hvordan vi kan støtte dig i din stræben efter forbedret tandsundhed.

Spørgsmål til tandkroner og tandbroer

Prisen på en tandkrone afhænger af, hvilket materiale den skal fremstilles i. Er du i tvivl om, hvad der vil være det bedste for dig, så kontakt os endelig. Vi står klar til at rådgive dig om den bedste løsning og give dig en god pris på behandlingen.

En tandbro består af bropiller, der bliver sat fast på de tænder, der sidder ved siden af den tand, du har mistet. Oftest bliver broen lavet i en kombination af porcelæn og metal. Du er velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvordan behandlingen foregår

Spørgsmål til alm. tandpleje

Vi anbefaler, at du får et tandeftersyn hvert halve år for, at dine tænder bedst holder sig sunde og raske.

Selvom du ikke oplever gener, er det vigtigt at gå regelmæssigt til tandlægen for at forebygge. Det kan spare dig for både en dyr udgift og tandpine.

Det varierer. Hvis vi skal behandle dig, vil det være en anden pris end ved blot et eftersyn. Du vil altid få prisen oplyst på forhånd, og der er tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” ved mange behandlinger.

Spørgsmål til rodbehandling

Når du får en rodbehandling her på klinikken, bliver du altid lokalbedøvet. Det betyder, at du ikke vil mærke noget undervejs. Gør det meget ondt i dagene efter behandlingen, kan du kontakte os, så vi kan afhjælpe dine gener.

Er der gået betændelse i din tandnerve, er det nødvendigt med en rodbehandling. Det kan også være en løsning, hvis tandnerven er blotlagt eller død.

Du skal regne med, at en rodbehandling tager omkring 30-50 minutter.

Spørgsmål til visdomstænder

Det kan være svært at give en specifik pris, da der kan være stor forskel på hvor omfattende indgrebet er. Det afhængigt typisk også af, om det er fjernelse af visdomstand i overmund eller undermund. Fjernelse af visdomstand i undermund kan til tider kræve kirurgisk indgreb afhængigt af kompleksiteten.

Voksne mennesker får op til fire visdomstænder, to i overmunden og to i undermunden. Disse tænder er placeret bagerst i munden, en i hvert hjørne af tandbuen. Visdomstænder er de sidste tænder til at bryde igennem tandkødet, normalt i slutningen af teenageårene eller begyndelsen af ​​20’erne. Det er ikke ualmindeligt, at nogle mennesker har færre eller endda ingen visdomstænder.

Visdomstænder, også kendt som tredje molarer, menes at have haft en funktion i fortiden, da vores forfædre havde en kost, der var mere baseret på hårdere og grovere fødevarer, som krævede mere tygning og nedbrydning.

Spørgsmål til tandimplantater

Selve implantatoperationen tager omkring 30 minutter. Du skal komme igen efter et par måneder for at få sat en krone på.

Hvis du ikke ønsker tandimplantater, kan du få en protese i stedet. Protesetænder er modsat implantater aftagelige. Tandimplantater er derfor den naturlige løsning.

Når først du har fået sat krone på, kan du sætte tænder i en god bøf, et saftigt æble eller en sej vingummi. Med andre ord får du et naturligt bid og muligheden for at spise det, du har lyst til.

Spørgsmål til paradentose

Paradentose er en betændelsestilstand, der kommer på baggrund af tandkødsbetændelse. Hvis sygdommen får lov at udvikle sig, bliver knoglen nedbrudt, og tanden kan løsne sig.

Vi kan godt behandle din paradentose her på klinikken ved blandt andet at rense dine tandkødslommer. Det kan dog nemt blusse op igen, hvis ikke du holder en god mundhygiejne.

Du undgår paradentose ved at holde dine tænder og dit tandkød rent for bakterier. Sørg for at gå regelmæssigt til tandlægen, så vi kan holde øje med tandkødsbetændelse, der kan udvikle sig til paradentose.

Spørgsmål til tandproteser

De fleste tandproteser sidder ikke fast. Du kan få lavet fastsiddende proteser, hvis du er bekymret for, om protesen vil falde ud, når du spiser. Er din kæbeknogle stærk og sund, kan du også få tandimplantater, som sidder permanent i form af en kunstig tandrod.

Tandproteser svinger i pris alt efter, hvilken type du vælger, og om det er en hel- eller delprotese.

Du kan sagtens spise med en tandprotese. Der kan være noget tilvænningstid i starten, men herefter vil det føles naturligt og være uden besvær.

Spørgsmål til tandlægeskræk

Ordet dækker over forskellige følelser og kan variere i styrke. Nogle mennesker mærker en mild nervøsitet, mens andre er decideret angst for at gå til tandlægen.

Omkring 30 procent af Danmarks befolkning lider af en mild grad af tandlægeskræk. Det er derfor en naturlig tilstand, som vi altid tager hånd om her på klinikken.

Lider du af mild tandlægeskræk, kan det være en lettelse at tale med tandlægen om det. Vi har et stort fokus på tandlægeskræk og vil altid lytte til dig, hvis du forklarer om dit ubehag inden behandlingen.

Kontakt os ved yderligere spørgsmål

Har du yderligere spørgsmål, eller er du klar til at booke en aftale? Vores venlige og erfarne team hos Tandlægerne i Skibby er her for at hjælpe dig med alle dine tandplejebehov. Du er velkommen til at kontakte os via telefon +45 47 52 84 70 eller på mail [email protected]. Vi ser frem til at byde dig velkommen og sørge for, at du får den bedste oplevelse med dit tandlægebesøg.